Βασιλέως Ηρακλείου 37 Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 546 24 pikarpe@yahoo.com

Η Ιωάννα Καλογιάννη είναι Ψυχολόγος και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield, όπου ερεύνησε τις κοινωνικές αντιλήψεις για το φαίνεσθαι και την αξία του γυναικείου σώματος, αποκτώντας ιδιαίτερο προσανατολισμό σε ζητήματα ενδυνάμωσης της αυτοεικόνας.

Η κύρια ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση είναι αυτή της Συστημικής Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής ατόμου – ζεύγους – οικογένειας, την οποια μελετά δια βίου στο κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, παίρνοντας μέρος σε σεμινάρια, ημερίδες και εποπτικές ομάδες. 

Επιπλέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας τον τίτλο της Κοινωνικής Λειτουργού, με ιδιαίτερο προσανατολισμό σε ζητήματα μειονοτήτων και εμπειρία στο πεδίο του προσφυγικού.

Ασκεί το επάγγελμα της με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αυτοαναφορικότητα των ατόμων. Πιστεύει βαθιά στους ανθρώπους και υποστηρίζει ακράδαντα την ιδέα πως όλοι μπορούν να ανθίσουν κάτω από το κατάλληλο φως. 

 

“Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα. Από εκεί είναι που μπαίνει μέσα το φως.”

-Leonard Cohen

Close Menu